Aantal personen: 4-
500 gr krabvlees
1 schoongemaakte karper (600 gr)
1 schoongemaakte paling zonder vel (600 gr)
50 gr gerookt spek
25 gr boter
200 gr kleine jonge uitjes
2 teentjes knoflook
75 gr jonge worteltjes
1 bosje kruiden (peterselie, tijm, laurier)
1/4 dl brandewijn of cognac
1 liter fruitige rode wijn
100 gr kleine champignons
200 gr aardappelblokjes
peper, zout
eventueel beurre manié van 15 gr boter en 15 gr bloem
Snijd de vis in moten van 3-4 cm lang en strooi er peper en
zout over.
Snijd het spek in reepjes en blancheer die
Pel de uitjes en snijd ze eventueel in tweeën.
Smelt de boter in een ondiepe pan, voeg het spek en de uitjes
toe en fruit ze lichtbruin.
Voeg dan de moten vis, de wortel, de kruiden, de
aardappelblokjes en de krab toe en braad deze op hoog vuur in
1-2 minuten al roerend bruin.
Voeg de brandewijn toe en laat de alcohol verdampen.
Voeg de rode wijn toe, breng het geheel aan de kook en laat 2
minuten doorkoken (let op dat de vis niet te zacht
wordt).)
Haal de moten als ze gaar zijn met een schuimspaan uit de pan
en laat ze goed uitlekken.
Voeg de champignons toe en laat die in 5-7 minuten gaar
worden.
Breng het gerecht op smaak met peper en zout en bind het
eventueel met de beurre manié.
Voeg de vis weer toe en serveer het gerecht in diepe borden.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |